Tražilica e-Roditelj.hr

Datum objave: 31. 12. 2020.

“Tražilica e-Roditelj.hr nastala kao istoimeni projekt “e-Roditelj” koji udruga U ime obitelji provodi u partnerstvu s udrugom 4+ Cetinskog kraja. Projekt je financiran donacijama članova udruge UIO i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Do ovog projekta, nažalost, nije postojala internetska stranica na kojoj se sve navedene informacije o potporama koje su dostupne roditeljima nalaze na jednom mjestu, već su bile razbacane po stranicama lokalne i regionalne samouprave, loše strukturirane te ih je bilo teško pronaći. Udruga U ime obitelji je zato uputila na 20 županija, 127 gradova i 428 općina zahtjev za pristupom informacijama te sve prikupljene informacije unijela u bazu podataka, na internetsku stranicu e-Roditelj.hr u strukturiranom i lako pretraživom formatu. Sve što trebate učiniti je upisati mjesto svog prebivališta!

Prava na različite usluge i financijske potpore koje državna, regionalna i lokalna vlast dodjeljuju roditeljima imaju za cilj da se njihovim korištenjem poveća kvaliteta života roditelja i obitelji. Projekt “e-Roditelj” će dugoročnim provođenjem omogućiti da što više roditelja upozna i ostvari svoja roditeljska prava te da ista sve više ostvaruju putem različitih e-usluga. Povećano ostvarivanje roditeljskih prava, a osobito njihovo ostvarivanje putem e-usluga, omogućit će i bolju usklađenost poslovnog i obiteljskog života.”

Potražite informacije na : E-Roditelj – sva roditeljska prava na jednom mjestu (e-roditelj.hr)